VÅR TRAIL

RENA RAMA NATURGLÄDJEN!

VÅR TRAIL

VI HAR ETT GRUNDPROGRAM MEN DU KAN ALLTID FÅ MER!

VÅR TRAIL

VI SLITER INTE PÅ KROPPEN ELLER TITTAR PÅ KLOCKAN!

VÅR TRAIL

RESOR FÖR VARDAGSMOTIONÄRER 

VÅR TRAIL

GILLAR DU STIGAR, LEDER, KULLAR OCH BERG? KOM MED OSS!

VÅR TRAIL

ALLA ORKAR (MYCKET MER ÄN VAD DU TROR)!

VÅR TRAIL

SÅ MYCKET NATUR ATT NJUTA AV TILLSAMMANS!

KLART ATT DU ORKAR!

”Känn inte att du behöver vara i bästa form, tro inte att det går fort. Tänk istället att vi ska uppleva tillsammans, i en takt som passar alla och vi ska få lära känna både nya miljöer och trevliga människor. Det viktigaste är att du älskar naturen, god mat och tycker om härlig GEMENSKAP!

Vår trail mäter bara upplevelser. Vi tar bort all prestation att mäta tider och snabba klockor. Om du hemma springer ca 7-12 km några ggr/ vecka, då kommer du klara denna helg galant. Eftersom vi har många pauser, fyller på hela tiden med rätt sorts energi, har ett behagligt tempo så kommer din kropp inte slitas ned och få slut på ork. Det är som att du kör en bil i 50 km på landsväg, då räcker bensinen längre än om du gasar på i 110 km och snabbt skall komma fram, du hinner ju heller inte att njuta av landskapet då. Naturen är kuperad och det tar mycket längre tid att springa i skogen. Därför är det så svårt att mäta prestationer och sträckor i naturen. Vår viktigaste uppgift är att ha KUL, ha mysigt och uppleva nya stigar som vi tidigare inte varit på. Som på stenåldern; då sprang man med mikropauser för att återhämta sig emellan, på det finurliga löpsättet så sliter vi inte på kroppen.

Vår löpning har inslag av vandring, härliga samtal och fika. Vi har ibland en mountainbike med när vi springer som du kan ta över om du behöver vila benen, skadar dig eller blir sugen att cykla som variation. Är du redan väldigt bra löpare så ser vi till att du får lägre rundor att njuta av. Det sköna är att när man slutar titta på klockan så upplever alla att man orkar mycket mer, har så roligt att tiden bara rusar och du vill inte att rundan ska ta slut. Vi har här i reseprogrammen skrivit ut grundsträckorna. Om du vill ha mer utmanade stigar och rundor, då får du egna kartor och får sticka iväg på egna äventyr, det kan du avgöra på plats efter ”dagslust”. Så tänk på det om du är van löpare och redan springer länge och långt, jag då bygger vi på sträckor åt dig så du får några riktiga långpass!

Våra resor är skapta efter exakt hur vi själva skulle vilja tillbringa en helg i naturen med andra go’a människor. Efter ett längre dag i skogen så smakar det extra gott med en bira eller lite bubbel, vi tycker det är viktigt att fira livet, hälsan och naturen. Och vi uppskattar goda middagar så vi hoppas du gillar detsamma.

Det vi vill förmedla främst är att trail för oss att UPPLEVA, se naturen och aldrig ha bråttom. Vi kommer känna att vi HAR tid. Vi vet hur vardagen ser ut, ofta är det ett pussel med tid, att pressa in träning och de små stunderna du får över till motion kan ofta kännas otillräckliga. Den här helgen är tvärtom. Den är full med tid, bara för dig, för att du ska få göra något helt annat än din vardag. Du ska få komma bort och njuta med likasinnade. Tänk att få göra det du älskar mest; få träna, vara i magisk svensk natur, träffa nya människor, äta god mat och bo på landsbygden. Du kommer få vara med om ett minnesrikt äventyr, det kan vi lova!

Känns detta som en utmaning för dig att klara? Självklart så kommer du klara mer än vad du tror och du kommer definitivt glömma bort mätningar när du är med oss och du kommer häpna över hur mycket mer du orkar när naturen och gött sällskap ger en sådan energi. Friheten att springa eller gå utan prestationer på tid är häftig, du ska se hur bra sinnet mår av att inte mäta hastigheter och asfaltsmeter för en stund. Vi kommer gärna mäta hur långt vi tagit oss fram under helgen men tider kommer vi inte tänka på.

”Att prioritera sig själv en helg och fylla på ren ”naturlig” lycka, det är vi alla värda”

-Malin Ahlner, aug 2021