VILKA ÄR VI?

VI ÄLSKAR SKOGEN!

ANNA

DEN HÄR ÄR ANNA!

MALIN

DET HÄR ÄR MALIN!

VI ÄLSKAR OCKSÅ FIKA!

TRAILFIKA ÄR VÅR LYCKOSTUND!

ANNA & MALIN

När vi träffades i skogen för att springa så var det naturligt att Anna, som kan många stigar i vår skog, tog kommandot och visade Malin nya vackra vyer alldeles runt hörnet där vi bor utanför Hjo.  Malin, som föddes utan radar, brukar komma vilse bara av att vända på huvudet, kände lyxen av att få en egen guide i skogen. Det var så vi fann varandra. Och vi har sprungit vilse mååånga gånger ihop men med Annas världsvana guidning så har vi bara skrattat åt att det är just det som gör skogen ännu äventyrligare, roligare och vi har fått se mycket under våra vilsna turer! 

Så brukar vi prata. Prata prata prata. Och fika. Helst efter ett längre pass med Annas hembakta. Det blir sådan njutning. Det blir så lyckligt. Vi har löst ALLT från vardagsproblem till världsproblem under våra rundor. Vi har kommit på vår affärsidé, vår vision, vår mening under turer i skogen när vi tillsammans format vår framtida livsstil med Trailhelg, den vi vill ha när klimathot och virussmitta är för stora för att ignorera . Vi har startat Trailhelg för att få uppleva nya vyer och träffa likasinnade löpare som också gillar natur, god fika, mat och dryck!

Innan vi startade tog vi reda på hur en optimal träningsresa skulle vara för oss. (Vi vill inte flyga,  ha för mycket tider att passa, vara inomhus, gå på livsstils- eller viktminskningsföreläsningar eller för äta många groddar). Nä, vi vill leva gott och fira livet tillsammans med andra i extra vacker natur. Enkelt! Trailhelg är vår EGNA  drömresa. Våra resor är mer “laidback”. Resor som är fantastiska genom att vi kommer ut på landsbygden och i skogen och får uppleva saker tillsammans! Vi skippar gärna klockan. Fast det är kul att fira just att vi orkar längre än vad vi tror. Så är det ofta. Våra gäster överträffar sig själva! Sällskap och fika gör susen!

Vår vision är att vi får vara friska och springa ihop i många år till. Vi lovat att vi ännu ska springa tillsammans när vi är 70 år. Javisst, en annorlunda företagsvision men smart. Vi springer inte för att slita på kroppen, vi springer för att stärka den!  Vi har inga lopp som mål, vi vill inte räkna minuter, vi vill bara se på naturen och häpnas över den! Och allra helst; tillsammans med DIG!

ANNA

Jag växte upp på en stor gård i södra Australien och flyttade senare till vackra Tasmanien för att avsluta mina universitetsstudier. För ungefär tolv år sedan började jag arbeta med humanitärt bistånd runt om i världen och träffade på så vis min svenska partner Blixt. Vi bor strax utanför Hjo tillsammans med Isaac, Blixts son. I dagsläget arbetar jag för flera olika FN-organ och icke-statliga organisationer och har förmånen att kunna arbeta huvudsakligen från hemmet.

Min kärlek till traillöpning föddes när jag flyttade till Revelstoke, en vacker liten skidort i västra Kanada där bodde jag i sju år. Genom att springa runt med ett gäng vänner i skogen lärde jag mig att backträning är roligt på riktigt, att ett gott samtal tar dig genom de längsta och tuffaste löpturerna, och att inget går upp mot det efterföljande fikat!

Jag älskar när någon föreslår ett löparäventyr, oavsett om det är en timme längs en pilgrimsled eller en tur med Icebug Experience. Eller som förra året; då fick jag möjlighet att springa runt Mount Rainer, en vacker vulkan i delstaten Washington. Det enda jag behöver göra är ta mig dit och att springa. Har jag riktig tur får jag simma också. Det är lycka för mig!

Att dra igång med Trailhelg känns därför som ett naturligt steg. Det blir en möjlighet för Malin och mig att dela med oss av alla stigar, sjöar, och fina fikaställen. Plus att få möta underbara likasinnande människor, vilken fröjd!

 

 

 

MALIN

Under mitt liv har jag bott på många mindre ställen, nära naturen.  Jag var några år i Sälen, några år på Gotland och hamnade sedan i Hjo för 20 år sedan när jag träffade min man Frippe . Vi har 2 småkillar tillsammans som är 4 och 9 år. Jag har länge drivit företag, i 27 år har det blivit nu, mestadels inom café och restaurang. Idag har jag 2 webbshopar, en med hantverk som heter madeforhjo.se och en som heter vackrahus.se tillsammans med en illustratör. Vackra hus gör platsunika produkter åt städer. Håller också i service- och värdskapsutbildningar för caféer och restauranger. Trailhelg är mitt deltidsjobb i perfekt kombination med mina andra uppdrag och arbeten.

Under många år ville inte kroppen springa, inte för att jag var en supersportare, tvärtom, lite av en periodare i löpskorna och deltog alltid tidigare på vårrus och tjejmilar. Men mina ryggproblem slutade med en steloperation, många inom vården sa att jag kommer nog inte kunna springa mer. Det trodde jag också först tills jag hittade rätt rehab och lärde mig rätt teknik. Idag har sådan tacksamhet för varje steg jag tar, att kunna uppleva löpningens tjusning igen. Skogen är skonsam mot kroppen och skador vill jag aldrig mer vara med om. Så därför tar jag det gärna lugnt på stigarna och mäter bara glädje! Varje steg är en bonus för mig!

Träffa nya människor som också gillar skogens magi är något som gör mig lycklig. Hoppas vi ses!