VILKA ÄR VI?

VI ÄLSKAR SKOGEN!

ANNA

ANNA KOMMER FRÅN AUSTRALIEN!

MALIN

MALIN KOMMER FRÅN HJO

VI ÄLSKAR OCKSÅ GOFIKA!

TRAIL, UPPLEVELSER, SKOG OCH FIKA ÄR VÅR LYCKOKOMBO!

NATURUPPLEVELSER

ÄR DET VI BÄST GILLAR!

VI ÄLSKAR ATT RESA

OCH INTE BEHÖVER MAN ÅKA LÅNGT!

ANNA & MALIN

När vi träffades i skogen för att springa i början så var det naturligt att Anna, som kan många stigar i våra djupa hemmaskogar, tog kommandot och visade Malin nya vackra vyer alldeles runt hörnet där vi bor utanför Hjo.  Malin, som föddes utan ”radar”, brukade komma vilse bara av att vända på huvudet, kände nu lyxen av att få en egen guide i skogen. Det var så vi fann varandra. Nu har vi lärt oss våra stigar och skrattat många gånger åt att det är just det som gör skogen ännu äventyrligare, roligare och vi har fått se extra mycket under våra vilsna turer! 

Under tiden vi springer så brukar vi prata konstant. Pratar alldeles härligt mycket om allt! Och gärna avsluta med en gofika efter ett härligt långpass med Annas hembakta. Det blir sådan njutning. Det blir så lyckligt. Vi har löst ALLT från vardagsproblem till världsproblem under våra rundor. Vi har format vår affärsidé för TrailHelg under dessa turer i skogen och ser tydligt vår framtida livsstil tillsammans på stigar. Under pandemin fick vi såklart förmånen upptäcka mer av den svenska naturen, som många av oss. Vårt mål är att uppleva nya vyer och träffa likasinnade löpare som också gillar naturens otroliga upplevelser, go’fika, vällagad mat, bubblig dryck och njuter som vi av GEMENSKAP! Vi är vanliga vardagsmotionärer och vi gillar allt som är lagom. Vi springer lagom långt så vi har krafter kvar nästa äventyr!

Innan vi startade tog vi reda på hur en optimal träningsresa skulle vara för oss. (Vi vill inte flyga, ha för mycket tider att passa, gå på livsstils- eller viktminskningsföreläsningar eller för äta många groddar). Nä nä, vi vill leva GÔTT och fira livet tillsammans med andra i extra vacker natur. Enkelt! TrailHelg är vår EGNA  drömresa. Våra resor är helt enkelt mer ”laidback”. Resor som blir fantastiska genom att vi kommer ut på landsbygden och hänger i skogen om dagarna. Är det inte härligt att få uppleva saker tillsammans? Så skippar vi gärna snabbklockan under dessa helger. Det är just då vi orkar längre än vad vi tror. Så är det ofta. Våra gäster överträffar sig själva! Sällskap och fika längs vägen gör susen! Det ser vi till att fira:=)

Att någon annan planerar maten, handlar och tillagar den är också en helglyx som för oss är viktig. I vardagen är sysslorna med måltider, tvätt, arbete, inhandling, barn ett pussel som är viktigt att få semester ifrån. Därav är helgerna All inklusive! Att du bara får en packlista av oss och ser till att komma på plats. Resten ser vi till att tänka på. Vi vill att du ska bli fulltankad! Av både energi och god(a)saker!

Vår vision är att vi får vara friska och springa ihop i många år till. Vi lovat att vi ska göra allt för att det ska bli möjligt att springa tillsammans när vi är både är 70 och 80 år. Javisst, en annorlunda företagsvision men smart. Vi springer inte för att slita på kroppen, vi springer för att stärka den!  Vi har inga lopp som mål, vi vill inte räkna minuter, vi vill bara se på naturen och häpnas över den! Och allra helst; tillsammans med DIG!

ANNA

Jag växte upp på en stor gård i södra Australien och flyttade senare till vackra Tasmanien för att avsluta mina universitetsstudier. Landade sedan i Kanada och bodde i en vacker skidort i många år. För ungefär tolv år sedan började jag arbeta med humanitärt bistånd runt om i världen och träffade på så vis min svenska partner Blixt. Vi bor strax utanför Hjo tillsammans med Isaac, Blixts son. I dagsläget arbetar jag för flera olika FN-organ och icke-statliga organisationer och har förmånen att kunna arbeta huvudsakligen från hemmet men reser runt hela världen i mina uppdrag. Mitt företag jobbar med VÄRDERINGAR som handlar mycket om att förbättra företagskulturer.

Min kärlek till traillöpning föddes när jag flyttade till Revelstoke, en vacker liten skidort i västra Kanada där bodde jag i sju år. Genom att springa runt med ett gäng vänner i skogen lärde jag mig att backträning är roligt på riktigt, att ett gott samtal tar dig genom de längsta och tuffaste löpturerna, och att inget går upp mot det efterföljande fikat!

Jag älskar när någon föreslår ett löparäventyr, oavsett om det är en timme längs en pilgrimsled eller en tur med Icebug Experience. Eller som förra året; då fick jag möjlighet att springa runt Mount Rainer, en vacker vulkan i delstaten Washington. Det enda jag behöver göra är ta mig dit och att springa. Har jag riktig tur får jag simma också. Det är lycka för mig! Senaste åren har jag sprungit på Madeira, Genom Grand Canyon, gjort flera trailresor på Tasmanien och i Australien. Jag älskar att resa med trailskorna som transportsätt!

Att arrangera resor med Trailhelg känns därför som ett naturligt steg. Det blir en möjlighet för Malin och mig att dela med oss av alla stigar, sjöar, och fina fikaställen. Plus att få möta underbara likasinnande människor, vilken fröjd!

MALIN

Under mitt liv har jag bott på många mindre ställen, nära naturen.  Jag bodde tidigare några år i Sälen, några år på Gotland och hamnade sedan i Hjo för 23 år sedan när jag träffade min man Frippe . Vi har 2 småkillar tillsammans som är 8 och 13 år. Jag har länge drivit företag, i 28 år har det blivit nu, mestadels inom café och restaurang. Har utbildat mig till häslocoach, pt och Studerar idag till RÖRELSECOACH och arbetar extra på ett gym, driver 2 mindre webbshopar, har 2 olika styrelseuppdrag, har föreläsningar och älskar lilla hobbyföretaget Trailhelg.

Under många år ville inte kroppen springa. Knappt gå ibland. Inte för att jag var en supersportare, tvärtom, lite av en periodare i löpskorna och deltog alltid på liknande vårrus och tjejmilar. Men mina ryggproblem blev fruktansvärda, satt 1 år i rullstol och allt elände slutade med en steloperation. Personal inom vården sa då att jag kommer nog inte kunna springa mer. Det trodde jag också först tills jag hittade rätt rehab och lärde mig rätt teknik. Idag har sådan tacksamhet för varje steg jag tar, att kunna uppleva löpningens tjusning igen. Skogen är skonsam mot kroppen och skador vill jag aldrig mer vara med om. Så därför tar jag det gärna lugnt på stigarna och mäter bara glädje! Varje steg är en bonus för mig! Därför är slowrun det bästa för både kropp och knopp! Så man hinner njuta av allt man ser och upplever!

Träffa nya människor som också gillar skogens magi är något som gör mig väldigt lycklig. Hoppas vi ses!