BILDER VALLE BILLINGEN

FANTASTISKA SKARABORG!

KLIMATSMARTA RESOR

VALLE LIGGER MELLAN VÄNERN OCH VÄTTERN

BILLINGEN

HÄFTIGT PLATÅBERG ATT VANDRA & SPRINGA PÅ!

VALLEBYGDEN

ETT SAGOLANDSKAP SOM HÄPNAR!

MAGNIFIKA LEDER

ALLA NATURFENOMEN REPRESENTERAS I VALLE /  BILLINGEN

BILDER FRÅN VALLEBYGDEN OCH MAKALÖSA PLATÅBERGET BILLINGEN!

Vår första resa till Valle-Billingen gick 29-31 maj 2020 med en grupp tjejer på 10 personer. Vi bodde på Fredriksons Pensionat och hade en drömhelg. 3 dagar fylld med blommande ängar och ramslöksfält. Vi njöt varje minut!

Naturen i Valle är magisk. Det är ett kamelandskap,ett unikt landskap som istiden skapat och det kännetecknas av mjuka kullar, ängar och lövskog. Som en dröm att springa i. Vi hade ett lyckorus som varade i 3 dagar!

Gänget som hade bokat denna fantastiska helg bodde både i Skaraborg, inom några mil, en gäst kom från Göteborg och en från Stockholm. Gemensamt var att ingen tidigare hade varit i Vallebygden fast det ligger otroligt nära och tillgängligt mellan Vänern och Vätttern. Vi hade kartor varje dag där vi presenterade en grundsträcka. Den som önskade kunde bygga på extra rundor som vi erbjöd och det gjorde att alla våra konditioner och dagsaktuella former kunde anpassas fint.

Vi sprang i lugnt tempo och alla fick känslan av att orka sååå mycket mer än vad vi förväntade av oss själva. En tjej hade sprungit som mest 10 km tidigare i sitt liv. Nu sprang hon i 3 dagar ca 55 km totalt och hade ännu en stark kropp vid avslut. Det ni!

Naturbetesmarkerna är enormt viktiga. Vi springer ofta med kossor och får i hagarna. De blir både glada av att se oss och vackert gör dem för oss. Hade de inte betat av så hade det mesta vuxit igen. Så naturligt det kändes att få hänga med dem i dagarna 3!

Hemester och svemester i allra högsta grad. Men det härliga var att under dagarna upplevde vi att vi var långt borta från Sverige, det var en natur som kändes ibland exotisk och tropisk, vi tyckte naturen emellan åt var både skotsk och schweizisk. Men ofta kände vi att det mest var en natur liknande Nangiala i sagan Bröderna Lejonhjärta. Blomningen var magisk denna helg! det var 3 dagars löpning med  bland annat körsbärsblommor, gullvivor, smörblommor och daggkåpor.