DET BLOMMANDE BERGET

EN FRÖJD FÖR ALLA SINNEN

KINNEKULLE

BERGET MED VACKRA STENFORMATIONER

UNESCO'S BIOSFÄROMRÅDE

ETT FANTASTISK UTMÄRKELSE FÖR VÄRLDSUNIK NATUR!

UPPLEV NATUREN

ALLA NATURTYPER FINNS PÅ KINNEKULLE

HERRESÄTEN

VI LÖPER FÖRBI FANTASTISKA HERRESÄTEN

HÄRLIGA LEDER

ETT BERG SOM GER OSS EN MASSA ÄVENTYR!

SKOOOOOOG!

VISSTE DU ATT EUROPAS ÄLDSTA EKAR FINNS HÄR?

KINNEKULLE – BÄSTA TRAILUPPLEVELSEN!

EN TRAILHELG FÖR LÖPARE SOM VILL UPPTÄCKA SPEKTAKULÄRA STIGAR OCH FÅ VYER FYLLDA MED VÄRLDSUNIK NATUR!

Kinnekulle bjuder på ett fascinerande landskap vid Vänerns strand. Det bästa sättet att se allt i denna unika natur är såklart i ett par trailskor! Dagarna fylls av härliga äventyrliga löpturer, och kvällarna bjuder på skönt häng med likasinnade som du kan dela dina upplevelser med.  Och det bästa av allt – All mat, fika, guidning, transport och logi ingår! Bokningen öppnen 1 feb-15 april 2024

Kinnekulle är ett av få ställen i Sverige där man hittar ovanligt många naturtyper samlade. Frodig lövskog, trolliknande gammelskog, lundar, lövängar, hagar och hedar. Körsbär, hägg och vildapel blommar samtidigt i maj/juni med den ovanliga ramslöken, som på flera ställen bildar stora och starkt doftande mattor. Ängar lyser av gullvivor och den sällsynta orkidén guckusko har sina egna favoritställen. Kinnekulle kallas därav ”Det blommande berget” och när vi kommer hit så förstår vi varför, naturen är en ren fröjd för alla sinnen. Här finns även ekar som beräknas vara upp emot 600 år gamla, vilket gör dem lika sällsynta som pandor och tigrar.

Om du njuter extra mycket av att vara i grönska och upplevelserik natur, vill bli guidad till hänförande vyer, då ska du inte tveka att komma med oss! Vi har specialiserat oss på bygden mellan Vänern och Vättern – vårt Skaraborg; som är så vackert! Många runt om i Sverige har missat området mellan våra 2 största sjöar så nu har du chansen att få uppleva något särdeles extra. Ofta har vi närboende med på våra resor för att det är så otroligt mycket roligare att få uppleva sin nära natur tillsammans!

Kinnekulle är utvalt som ett av Unesco’s biosfärområden och har nyligen fått benämningen och utmärkelsen som ”Global Geopark” av Unesco. Kinnekulle är den första geoparken i Sverige.

Presentation av upplevelsen

Starten på helgen utgår från Gössäter, vårt pensionat ligger nära Kinnekulleleden. Härifrån upplever vi Högkullen, Hellekis, Råbäck, Lasses grotta, Martorpsfallet, Blomberg, Österplana hed m.m. som alla är namn på sevärdheter på det berömda platåberget Kinnekulle.

Kinnekulleleden är 45 km lång och vi löper längs de finaste platserna och sevärdheterna längs med leden. Vi kommer också njuta längs Pilgrimsleden och Biosfärleden. Under dagarna serveras god lunch och fika. Vattenpåfyllning erbjuds på flera ställen.

Efter löpningen erbjuder vi ”After trail” – härligt häng med gänget och därefter god middag där du delar dagens upplevelser med vår lilla grupp.