VALLE

SAGOLANDSKAPET FÖR TRAIL

LYXRESA

MÅ BRA, MOTION, MÄNNISKOR OCH MAAAAT!

HEMESTER

VI ERBJUDER  UPPLEVELSERIKA ALL-INKLUSIVE RESOR

BARA DIN HELG!

IBLAND BEHÖVER MAN SKÄMMA BORT SIG SJÄLV!

EN DRÖM SEMESTER

EN KLIMATSMART UPPLEVELSE FÖR TJEJER!

ÄLSKAR DU ATT SPRINGA?

DÅ SKA DU KOMMA MED OSS EN HELG!

SÄLLSKAP

ALLT BLIR SÅ MYCKET ROLIGARE MED SÄLLSKAP!

VALLE  17-19 MAJ 2024

!TRAILHELG 3 DAGAR – TRAILLÖPNING I KÖRSBÄRSSBLOM
FÖR KVINNOR -fre-sön
pris 3890kr 

Vallebygden är en sann sagobygd, som att resa till ett annat land! En liten orörd pärla mellan Skövde och Skara som vi är stolta över att få visa upp. Våra resor upplevs ofta som en 3-dagas fest eller som en gäst uttryckte ”Att resa med er och i detta otroligt vackra landskap är som ett enda stort lyckorus” . Gillar du lövskog och äng så är detta en av de vackraste naturplatser du kan besöka i Sverige.

Vi träffas i Flämslätt (nära Skara/Skövde) på Stiftsgården; en mysig nyrenoverad hotellverksamhet. 17/5 kl.15.00 ses vi med löparkläder på. Efter lite ”mellis” löper vi lugnt och fint under eftermiddagen i samlad grupp för att lära känna varandra. Jättadalen bjuder oss på otroligt vacker utsikt och smakprov på vad hela Vallebygden erbjuder. Njuter av bubbel och försommar när vi kommer tillbaka och hotellet ser till att vi får en god lokalproducerad middag. Allt ingår (förutom några drycker till maten i restaurangen)

Lördagen kommer bli magisk. Om det är varmt så tar vi med oss badkläder i vår löparväst/rygga ifall vi tar ett dopp under dagen och stannar för att fika vid en liten sagosjö. Vi passerar historiska platser som Höjentorp och Drottningkullen, otroligt natursköna platser som vi stannar vid innan vi landar i Varnhem. En Klosterkyrka med flera sevärdheter. Även den icke-historiskt intresserade kommer uppleva denna plats som häftig. Efter lunch kör vi ner till Hornborga för tillbringa eftermiddagen längs med Hornborgasjöns vackra leder. Vi upplever Ytterberg och fågelrikedomen i detta område.

Sen eftermiddag tillbringar vi vid Flämsjön och har ”After run” vid bryggan. Vi gillar själva att simma och paddla SUP, vi har 2 st med oss som du gärna får prova på. Vi njuter åter igen av hotellets mat, dryck och härliga värdskap. Hela dagen blir ett långt lyckorus om du är personen som älskar löpning, god mat, likasinnade människor, tjôt och gôtt häng! (= läs bubbel och babbel)

Söndagen är vigd åt norra delen av Billingen och Vallebygden. Vi kommer besöka Silverfallen (känt vatttenfall) som är ett vackert område med spännande natur och historia. Vi springer vidare till målet Högsböla ängar, ett naturskönt reservat där vi avslutar med god lunch. Under denna dag springer vi i fantastiska ramslöksfält och njuter av alla blommande ängar! Tillbaka till Flämslätt med bil och vi får duscha på hotellet innan vi avlsutar vår fantastiska trailsemester runt 15-tiden på söndagen.

Bokningen öppnar nov 2023 och vi säljer resorna med faktura eller genom Payson. Vill du reservera en plats redan idag och betala senare så ring eller maila oss hej@trailhelg.se  Kanske du vill ge bort en sådan här lyxhelg till din man/ fru/ sambo/ vän?   Scrolla ner för att få ett ytterligare detaljerat program.

10.000 körsbärsträd går ej att förklara. Måste upplevas! Doften är den magiska!

Ramslöksblomning är inte bara vackert att se på. Doften är den magiska! När vi kommer denna tid i maj kommer vi se och uppleva otroliga fält med både ramslök, vitsippor, orkidéer och miljoner andra blommor.

Att löpa tillsammans är en sann Ferdinand-känsla. Man vill bara stanna och lukta på blommorna:=)

Diabasbranter är häftiga. Här lär vi oss om platåbergens unika uppbyggnad.

När vi kommer denna tid i maj kommer vi se och uppleva otroliga fält med både ramslök, vitsippor, orkidéer och miljoner andra blommor.

Att få springa längs med sjöar i underbar natur. Det är en dröm som kan bli sann!

DETALJERAT PROGRAM

Tor 18 maj 2023

kl.14.00 Incheckning öppnar för dig som kommer i egen bil. Vi hämtar gärna upp dig på resecentrum om du bor i Skövde eller kommer från annan ort med tåg/buss.

kl.15.00 Samling Flämslätt – Hotell och vandrarhem . Parkering finns för egen bil. Ha gärna löparkläder på dig från start. Vi bjuder på kaffe och ”mellis” i trädgården och vår presentation så sticker vi iväg på en mysrunda. Vi bor vid sjön Flämsjön och får en försmak av den sagolika Vallebygden som beskrivs sanslöst vackert. Som ett Bröderna Grimmlandskap. Vi klättrar upp på platåberget Billingen och besöker Jättadalen och Öglunda grotta. Där upplever vi vilda stup, häftiga klippblock och såklart milsvida coola utsikter. Jättadalen är mera vandring för det är kraftigt kuperat. Ca 10-11km (upplevs ansträngningsmässigt lite kortare i vårt lugna tempo.) Vi springer med flera utsiktsstopp och vi lär känna varandra.

kl.19.00 Kocken välkomnar oss till bords och vi avnjuter en god middag tillsammans. Vi kommer bo i dubbelrum, du kan köpa enkelrumstillägg (+600kr) om du önskar. Du kommer självklart få dela rum med likasinnad, vi ser till att ni passar ihop! De flesta reser själva och det är så lätt att bli en i gänget. Det blir en mysig kväll!

Fre 19 maj 2023

Kaffe serveras för den som vill, du som är riktigt morgonpigg hinner också ta ett dopp eller en runda sup.

kl.8.00 serveras härlig frukost och den som vill, så har vi lite stretch/yoga efteråt i trädgården.

kl.10.00 börjar vi löpa Valles fina stigar söderut genom hagar, ängar, naturbetesmarker och förbi många underbara sjöar som bjuder på pittoreska sjöutsikter som Valllebygden är känd för. Vallevägen kallas ibland ”Världens vackraste väg” har 8 st naturreservat, vi springer genom flera under dagen och vi har vårt längre stopp i Varnhem. 

Efter lunchpausen kör vi till Hornborgasjön (5-10 min i bil) för att tillbringa eftermiddagen i en spektakulär natur. Hornborga är en av europas mest unika fågelsjö. Här löper vi längs åsar och genom pittoreska hagar. Tillbaka till Flämslätt och vi njuter först vid sjön och har “after run” vid bryggan om vädret tillåter. Under kvällen avnjuter vi åter Flämslätts fantastiska mat och dryck och härliga värdskap.

Denna dag löper (och vandrar) vi ca 25-30 km (ansträngningsmässigt mindre när vi har så många stopp och pauser). Längre runda för dig som vill ha mer, 35 km.

Lör 20 maj 2023

Kaffe serveras och ”morgonsup” (på sjön) för den som vill starta dagen med en liten runda. Eller ett morgondopp i den vackra klara Flämsjön.

kl.8.00 Frukost och stretch/yoga för den som behöver och önskar.

kl.9.30 Vi checkar ut och ställer vårt bagage i hotellets bagagerum och åker bil ca 15 min fr hotellet.

kl.10.00 startar nya trailupplevelser längs Billingeleden/norra Vallebygden. Bygden är känd för sina 10.000 körsbärsträd som blommar i maj och vi kommer springa igenom naturreservaten Lycke lilla Höjen och Bockaskedsåsen som blivit kända för just maffiga vyer när man springer på deras åsryggar. Vackra utsikter utlovas! Vi besöker också otroliga vattenfallet Silverfallen med 60 m dropp i olika etapper och  det otroligt vackra naturreservatet Högsböla ängar.
Hittills idag har vi sprungit 15-18 km och här tar vi sedan bil tillbaka till hotellet för att duscha, klä om, hämta vår packning och bilar.

Vi beräknas vara klara kl.15.00-15.30 Du får såklart skjuts till Skövdes resecentrum efter avslut. Ska du boka kollektivtrafik så boka från kl.16.30