BARA TJEJER

VISST LOCKAR EN KLIMATSMART ALL-INKLUSIVE RESA?

VALLE

SAGOLANDSKAPET FÖR TRAIL

TJEJRESA

MÅ BRA, MOTION, MÄNNISKOR OCH MAAAAT!

BARA DIN HELG!

IBLAND BEHÖVER MAN SKÄMMA BORT SIG SJÄLV!

DRÖMSEMESTER?

EN KLIMATSMART SEMESTER FÖR TJEJER!

ÄLSKAR DU ATT SPRINGA?

OCH ATT UPPLEVA TILLSAMMANS?

SÄLLSKAP

ALLT BLIR SÅ MYCKET ROLIGARE MED SÄLLSKAP!

VALLE  10-12 MAJ 2024

TRAILHELG 3 DAGAR FÖR TJEJER – TRAILLÖPNING I KÖRSBÄRSBLOM 

Vallebygden är ett mycket fascinerande landskap, en riktig sagobygd! Har du aldrig varit i Valle så är det dags! Vår vän Karin som sprungit och rest i många vackra miljöer blev alldeles tagen när vi lufsade runt här tillsammans i maj månad. Hon sa ”Valle går raka vägen upp på topplistan på vackraste naturplatser jag besökt i Sverige”

Vi träffas i Flämslätt (nära Skara/Skövde) på Stiftsgården som driver en mysig nyrenoverad hotellverksamhet. Den 12/5 kl.15.00 ses vi med löparkläder på. Efter lite energifika löper vi lugnt och varsamt under eftermiddagen i samlad grupp för att lära känna varandra. Jättadalen bjuder oss på jättevacker utsikt och smakprov på vad hela Vallebygden erbjuder. Njuter av bubbel och försommar när vi kommer tillbaka och hotellet ser till att vi får en god lokalproducerad middag. Allt ingår (förutom dina drycker till maten)

Lördagen kommer bli magisk. Om det är varmt så tar vi med oss badkläder i vår löparväst/rygga. Kanske vi tar ett dopp under dagen och stannar för att fika vid en liten sagosjö. Vi passerar historiska platser som Höjentorp och Drottningkullen, otroligt natursköna platser som vi stannar vid innan vi landar i Varnhem. En Klosterkyrka med flera sevärdheter. Även den icke-historiskt intresserade kommer uppleva denna plats som häftig. Efter lunch kör vi ner till Hornborga för tillbringa eftermiddagen längs med Hornborgasjöns vackra leder. Vi upplever Ytterberg och fågelrikedomen i detta område.

Sen eftermiddag tillbringar vi vid Flämsjön och har ”After run” vid bryggan. Vi gillar själva att simma och paddla SUP, vi har 2 st med oss som du gärna får prova på. Vi njuter åter igen av hotellets mat, dryck och härliga värdskap. Hela dagen blir ett långt lyckorus om du är personen som älskar löpning, god mat, likasinnade människor, tjôt och gôtt häng! (= läs bubbel och babbel)

Söndagen är vigd åt norra delen av Billingen och Vallebygden. Vi kommer besöka Silverfallen (känt vatttenfall) som är ett vackert område med spännande natur och historia. Vi springer vidare till målet Högsböla ängar, ett naturskönt reservat där vi avslutar med god lunch. Under denna dag springer vi i fantastiska ramslöksfält och njuter av alla blommande ängar! Tillbaka till Flämslätt med bil och vi får duscha på hotellet innan vi avlsutar vår fantastiska trailsemester runt 15-tiden på söndagen.

Bokningen är öppen fram till 1 maj 2024.

Ramslöksblomning är inte bara vackert att se på. Doften är den magiska!

Diabasbranter är häftiga. Här lär vi oss om platåbergens unika uppbyggnad.

Att få springa längs med sjöar i underbar natur. Det är en dröm som kan bli sann!

DETALJERAT PROGRAM

FRE 10 MAJ 2024

kl.14.00 Incheckning öppnar för dig som kommer i egen bil. Vi hämtar gärna upp dig på resecentrum om du bor i Skövde eller kommer från annan ort med tåg/buss.

kl.15.00 Samling Flämslätt – Hotell och vandrarhem . Parkering finns för egen bil. Ha gärna löparkläder på dig från start. Vi bjuder  på kaffe och ”mellis” i trädgården och vår presentation så sticker vi iväg på en mysrunda. Vi bor vid sjön Flämsjön och får en försmak av den sagolika Vallebygden som beskrivs sanslöst vackert. Som ett Bröderna Grimmlandskap. Vi klättrar upp på platåberget Billingen och besöker Jättadalen och Öglunda grotta. Där upplever vi vilda stup, häftiga klippblock och såklart milsvida coola utsikter. Jättadalen är mera vandring för det är kraftigt kuperat. Ca 10-11km (upplevs ansträngningsmässigt lite kortare i vårt lugna tempo.) Vi springer med flera utsiktsstopp och vi lär känna varandra.

kl.19.00 Kocken välkomnar oss till bords och vi avnjuter en god middag tillsammans. Vi kommer bo i dubbelrum, du kan köpa enkelrumstillägg (+600kr) om du önskar. Du kommer självklart få dela rum med likasinnad, vi ser till att ni passar ihop! De flesta reser själva och det är så lätt att bli en i gänget. Det blir en mysig kväll!

LÖR 11 MAJ 

kl.7.00 Kaffe serveras för den som vill, du som är riktigt morgonpigg hinner också ta ett dopp eller en runda morgonsim /sup.

kl.8.00 serveras härlig frukost och den som vill, så har vi lite stretch/yoga efteråt i trädgården.

kl.10.00 börjar vi löpa Valles fina stigar söderut genom hagar, ängar, naturbetesmarker och förbi många underbara sjöar som bjuder på pittoreska sjöutsikter som Valllebygden är känd för. Vallevägen kallas ibland ”Världens vackraste väg” har 8 st naturreservat, vi springer genom flera under dagen och vi har vårt längre spp i Varnhem. 

Efter lunchpausen kör vi till Hornborgasjön (5-10 min i bil) för att tillbringa eftermiddagen i en spektakulär natur. Hornborga är en av europas mest unika fågelsjö. Här löper vi längs åsar och genom pittoreska hagar. Tillbaka till Flämslätt och vi njuter först vid sjön och har “after run” vid bryggan om vädret tillåter. Under kvällen avnjuter vi åter Flämslätts fantastiska mat och dryck och härliga värdskap.

Denna dag löper (och vandrar) vi ca 25-30 km (ansträngningsmässigt mindre när vi har så många stopp och pauser). Längre runda för dig som vill ha mer, 35 km.

SÖN 12 maj

kl.07.00 Kaffe serveras och ”morgonsup” (stand up paddel) för den som vill starta dagen med en liten runda.

kl.8.00 Frukost och stretch/yoga för den som vill.

kl.9.30 Vi checkar ut och ställer vårt bagage i hotellets bagagerum och åker bil ca 15 min fr hotellet.

kl.10.00 startar nya trailupplevelser längs Billingeleden/norra Vallebygden. Bygden är känd för sina 10.000 körsbärsträd som blommar i maj och vi kommer springa igenom naturreservaten Lycke lilla Höjen och Bockaskedsåsen som blivit kända för just maffiga vyer när man springer på deras åsryggar. Vackra utsikter utlovas! Vi besöker också otroliga vattenfallet Silverfallen med 60 m dropp i olika etapper och  slutligen når vi naturreservatet Högsböla ängar.
Hittills idag har vi sprungit 15-18 km och här tar vi oss sedan tillbaka till hotellet för att duscha, klä om, hämta vår packning och bilar.

Vi beräknas vara klara kl.15.00-15.30 Du får såklart skjuts till Skövdes resecentrum efter avslut. Ska du boka kollektivtrafik så boka från kl.16.30