BARA TJEJER

VISST LOCKAR EN KLIMATSMART ALL-INKLUSIVE RESA?

VALLEBYGDEN

TJEJRESA MED MYCKET TRAILLÖPNING. BOKA SJÄLV ELLER MED DIN VÄN!

TJEJRESA

MÅ BRA, MOTION, MÄNNISKOR OCH MAAAAT!

BARA DIN HELG!

IBLAND BEHÖVER MAN SKÄMMA BORT SIG SJÄLV!

DRÖMSEMESTER?

EN KLIMATSMART SEMESTER FÖR TJEJER!

ÄLSKAR DU ATT SPRINGA?

MEN SOM OSS; DU VILL HELLRE UPPLEVA TILLSAMMANS?

SÄLLSKAP

ALLT BLIR SÅ MYCKET ROLIGARE MED SÄLLSKAP!

VALLE  28-30 maj 2021

TJEJHELG, TRAILLÖPNING 3 DAGAR

INSTÄLLD P.G.A. COVID-19

Vallebygden är ett mycket fascinerande landskap, en riktig sagobygd, och vi tycker den ses allra bäst i ett par löparskor, då missar vi definitivt inget! Har du aldrig varit i Valle så är det dags! Vår vän Karin som sprungit och rest i många vackra miljöer blev alldeles tagen när vi lufsade runt här tillsammans i maj månad. Hon sa “Valle gick raka vägen upp på topplista på vackraste naturplatser jag besökt i Sverige”

Vi träffas i Eggby (utanför Skara / Varnhem) på Fredriksons Pensionat Sjöbacka fre 28/5 kl.15.00 med löparkläder på oss redan från start. Efter lite energifika löper vi lugnt och varsamt under eftermiddagen i samlad grupp för att lära känna varandra och för att titta på allt fint som vår runda ger oss. “Flämsjön runt” bjuder oss på en jättevacker sagobild och smakprov på vad hela Vallebygden erbjuder. Njuter av bubbel och sommar när vi kommer tillbaka och Margaretha ser till att vi får en god lokalproducerad middag. Allt ingår!

Lördagen kommer bli magisk. Om det är varmt så tar vi med oss mycket vatten, solskydd och badkläder i vår löparväst/rygga. Tror allt att vi tar ett dopp under dagen och stannar för att sola vid en liten sagosjö. Vi passerar historiska platser som Höjentorp och Drottningkullen, otroligt natursköna platser som vi stannar vid innan vi landar i Varnhem. En Klosterkyrka med flera sevärdheter. Även den ickehistoriskt intresserade kommer uppleva denna plats som häftig. Efter lunch kör vi upp till Öglunda för tillbringa em uppe på platåberget Billingen. Vi upplever Jättadalen och Öglunda grottor. Fikar och njuter.

Sträckan tillbaka till Pensionat Sjöbacka är också otroligt fin. Sen eftermiddag tillbringar vi vid sjön och har “After run” vid bryggan. Vi gillar själva att simma och paddla SUP, 2 st har med oss som du gärna får prova på. Vi njuter åter igen av Margarethas mat och dryck, herrgårdspalats och härliga värdskap. Hela dagen blir ett långt lyckorus om du är personen som älskar löpning, god mat, likasinnade människor, tjôt och gôtt häng! (= läs bubbel och babbel)

Söndagen är vigd åt norra delen av Billingen och Vallebygden. Vi kommer besöka Silverfallen (känt vatttenfall) som är ett vackert område med spännande natur och historia. Vi springer vidare till målet Högsböla ängar, ett naturskönt reservat där vi avslutar med god lunch. Under denna dag springer vi i fantastiska ramslöksfält och njuter av alla blommande ängar! Tillbaka till Eggby med bil och vi får duscha hos Margaretha innan vi avlsutar vår fantastiska trailsemester runt 15-tiden på söndagen.

Bokningen är öppen fram till 19 maj 2021 och vi säljer resorna med faktura eller genom Payson.  Vill du reservera en plats redan idag och betala senare så ring eller maila oss hej@trailhelg.se  Kanske du vill ge bort en sådan här lyxhelg till din fru/ sambo/ vän? Då finns det fint presentkort vi kan skicka till dig efter det du betalat eventet. 

Vi gör allt vi kan för att minska eventuell smittspridning. Vi har med oss handsprit, håller avstånd och vi följer de restriktioner efter folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi bor på ensamma på detta pensionat. Möter inte många andra människor. Du skall vara 100% superfrisk vid avresa.  Läs mer om hur vi tar hänsyn till covid-19, under RESEVILLKOR.

Underbara värdparet Margaretha och Klas som driver Fredriksons Pensionat mitt i sagobygden Valle

Här ser vi Fredriksons Pensionat som vi bor själva på i 2 nätter för oss själva!

Vi har sjön Emten nedanför Pensionatet med egen brygga som vi badar, paddlar och njuter ifrån!

FRE 28 maj 2021

kl.14.00 Vi hämtar gärna upp dig på resecentrum om du bor i Skövde eller kommer från annan ort med tåg/buss.

kl.15.00 Samling Eggby – Fredrikssons Pensionat Sjöbacka. Parkering finns för egen bil. Ha gärna löparkläder på dig från start. En energimellis i trädgården och ett litet hejhej så sticker vi iväg på en mysrunda. Vi bor vid sjön Emten och springer runt Flämsjön och får en försmak av den sagolika Vallebygden som beskrivs sanslöst vackert. Som ett Bröderna Grimmlandskap.

Ca 10-11km (upplevs ansträngningsmässigt lite kortare i vårt lugna tempo.) Vi springer med flera utsiktsstopp och vi lär känna varandra.

kl.19.00 Margareta välkomnar oss till bords och vi avnjuter en god middag tillsammans. Vi kommer bo 2-3 personer i samma rum i enkelsängar. Du kommer dela rum med likasinnad, vi ser till att vi passar ihop! De flesta reser själva och det är så lätt att bli en i gänget. Det blir en mysig kväll!

 

 

LÖR 29 maj 2021

kl.8.00 Kaffe serveras för den som vill, du som är riktigt morgonpigg hinner också ta ett dopp eller en runda morgonsim /sup.

kl.8.30 serveras Margarethas härliga frukost och den som vill, så har vi lite stretch/yoga efteråt i trädgården.

kl.10 börjar vi löpa Valles fina stigar söderut genom hagar, ängar, naturbetesmarker och förbi många underbara sjöar som bjuder på pittoreska sjöutsikter som Valllebygden är känd för.
Vallevägen kallas ibland”Världens vackraste väg” har 6 st naturreservat, vi springer genom flera under dagen och vi har vårt längre stopp i Varnhem. Där besöker vi Kata gård, äter lunch på klostercaféet och promenerar rosenstigen.

Efter lunchpausen kör vi upp till Öglunda (10 min i bil) för att tillbringa eftermiddagen uppe på platåberget Billingen och besöker Jättadalen och Öglunda grottor. Där upplever vi vilda stup, häftiga klippblock, små grottor och såklart milsvida coola utsikter.. Fikar och njuter. Sträckan tillbaka till Eggby är också väldigt unik. Vi njuter först vid sjön och har “after run” vid bryggan. Sedan avnjuter vi åter Margarethas fantastiska mat och dryck, herrgårdspalats och härliga värdskap.

Denna dag löper (och vandrar) vi ca 20-25 km (ansträngningsmässigt mindre när vi har så många stopp och pauser). Jättadalen är mera vandring för det är kraftigt kuperat. Längre runda för dig som vill ha mer, 35 km, obs trail!

SÖN 30 maj 2021

kl.8.30 Frukost och stretch/yoga för den som vill.

kl.10.00 startar nya trailupplevelser längs Billingeleden/norra Vallebygden. Bygden är känd för sina 10.000 körsbärsträd som blommar i maj och vi kommer springa igenom naturreservaten Lycke lilla Höjen och Bockaskedsåsen som blivit kända för just maffiga vyer när man springer på deras åsryggar. Vackra utsikter utlovas! Besöker också otroliga vattenfallet Silverfallen med 60 m dropp i olika etapper och  slutligen når vi naturreservatet Högsböla ängar.
Därefter äter vi lunch hos Cecilias trädgårdscafé  som serverar ekologisk mat och hembakt bröd. Hittills idag har vi sprungit 16 km och här tar vi sedan bil tillbaka till pensionatet för att bada, klä om, hämta vår packning och bilar.

Vi beräknas vara klara kl.15.00 Du får såklart skjuts till Skövdes resecentrum efter avslut. Ska du boka kollektivtrafik så boka  från kl.16.00