HÄLSOVECKA 2024

24-28 JULI SES VI I HJO

I LOVE HJO

HJO HAR ETT NATURRESERVAT MITT I STADEN!

MOTION - MÅ BRA - MÄNNISKOR

KAN DET BLI BÄTTRE FÖR EN DAG?

HÄLSOVECKA

FIRA MED HÄRLIGA TRAILDAGAR. LÖP MED OSS!

STAD OCH SKOG

SKOGEN FINNS I STADEN OCH RUNT HÖRNET!

VÄTTERN

VI FÖLJER HJOÅN FRÅN VÄTTERN UPP TILL MULLSJÖN

MULLSJÖN

EN LITEN SJÖ 4 KM FRÅN HJO. VI SPRINGER RUNT DEN LILLA IDYLLEN!

HÄLSOVECKA I HJO  – HJO TRAIL

ONS 24 JULI – SÖN 28 JULI  2024
ALLA DAGAR KL.9.00/10.00  HELT GRATIS!

Under den populära hälsoveckan i Hjo arrangerar vi trailturer dagligen. Vi visar upp “Hjo’s bakgård”. Turerna varierar från dag till dag mellan 5-17 km. Häng med i vårt lugna tempo och njut av härligt sällskap och skönt dopp efteråt! Ingen tidtagning utan endast löpning med fokus på sällskap, nya bekantskaper och go’fika. Hjo har ett naturreservat mitt i staden och vi springer ofta längs Hjoån, en stig som går mellan Vättern fram till Mullsjön. Du upplever Hjo och Hjos natur tillsammans med likasinnade under en förmiddag! Hoppas vi ses!

Start & samling kl.9.00 utanför Park / Kulturkvarteret alla dagar utom lördag, då är det stafett!

ONSDAG 24 JULI – 5 KM – Hjoåns dalgång kl.9.00-9.50 (avslutas med bad – ta med kläder om du vill)

TORSDAG 25 JULI – 6 KM – Stadstrail. Vi springer utmed söders strand och genom vår vackra stadspark. Med 5 styrkestationer, fokus på löpstyrka. Kl.9.00-9.50

FREDAG 26 JULI – 5 KM –  Hjoåns dalgång kl.9.00-9.50  (avslutas med bad – ta med kläder om du vill)

LÖRDAG 27 JULI (Obs kl.10.00) –  Sveastafetten; en lagstafett arrangeras i Hjo Stadspark, start kl.10 vid Hälsokliniken Svea. Vi springer som lag under 2 timmar och fikar däremellan vi inte springer. Varvet är ca 1,5 km och vi springer ca 15 varv, men bara en person åt gången. Så delar vi upp sträckorna mellan varandra, är vi 2 personer så blir det ca 10 km/person, är vi 4 personer så springer vi ca 5 km/person. Anmäl dig till info@halsoklinikensvea.se eller kontakta oss om du vill vara med i TrailHelgs lag:=) hej@trailhelg.se / 0702-911148

SÖNDAG 28 JULI – 17 KM  – Mullsjön runt kl.9-11. Tempot är långsamt och skonsamt, alla kan vara med, skönt prattempo som vi gillar!

Idyllen Hjo kommer många sommartid för att strosa i stadsparken, äta glass eller gå och titta på alla väl bevarade trähus. Men det finns så mycket mer att se bakom knuten. I 12 år har HÄLSOVECKAN arrangerats och är oerhört populärt inslag i Hjo’s späckade sommaragenda. Varmt välkomna att njuta till all härlig rörelse staden erbjuder denna vecka!