HÄLSOVECKA 2024

24-28 JULI SES VI I HJO

I LOVE HJO

HJO HAR ETT NATURRESERVAT MITT I STADEN!

MOTION = MÅ BRA

KAN DET BLI EN BÄTTRE DAG?

HÄLSOVECKA

FIRA MED HÄRLIGA TRAILDAGAR. LÖP MED OSS!

STAD OCH SKOG

SKOGEN FINNS I STADEN OCH RUNT HÖRNET!

VÄTTERN

VI FÖLJER HJOÅN FRÅN VÄTTERN UPP TILL MULLSJÖN

MULLSJÖN

EN LITEN SJÖ 4 KM FRÅN HJO. VI SPRINGER RUNT DEN LILLA IDYLLEN!

HÄLSOVECKA I HJO

ONS 24 JULI – SÖN 28 JULI  2024
KÖP ARMBAND 250KR/P FÖR HELA VECKANS UTBUD!

Under den populära hälsoveckan i Hjo arrangerar vi trailturer dagligen. Vi visar upp “Hjo’s bakgård”. Turerna varierar från dag till dag mellan 4-17 km. Häng med i vårt lugna tempo och njut av härligt sällskap och skönt dopp efteråt! Ingen tidtagning utan endast löpning med fokus på sällskap, nya bekantskaper (och go’fika på långturen). Hjo har ett naturreservat mitt i staden och vi springer nästan enbart trail.

Du upplever Hjo och Hjos natur tillsammans med likasinnade under en förmiddag! Hoppas vi ses!

Start & samling vid Hälsoveckans tält alla dagar.

ONSDAG 24 JULI – 5 KM – Hjoåns dalgång kl.9.00-9.50. Mysig sällskapslufs, alla kan vara med!

TORSDAG 25 JULI – 4 KM – Stadstrail kl.9.00-9.50. Vi springer utmed söders strand och genom vår vackra stadspark. Med 5 styrkestationer, fokus på löpstyrka.

FREDAG 26 JULI  – 4 KM – Stadstrail kl. 9.00-9.50. Vi springer utmed söders strand och genom vår vackra stadspark. Med 5 styrkestationer, fokus på löpstyrka.

FREDAG 26 JULI  – Parkour i skogen kl.10.00-11.00 –  Från 8 år. Lekfullt och enkelt springer vi längs Hjoån och upptäcker naturen som lekplats. Vi balanserar på stockar, klättrar och hänger i grenar,  stigen längs Hjoån är som en spännande äventyrsslinga. Ca 3-4 km löpning. Barnen får gärna ha med en förälder.

LÖRDAG 27 JULI Stafett kl.10-13 –  Sveastafetten; en lagstafett arrangeras i Hjo Stadspark, start kl.10 vid Hälsokliniken Svea. Vi springer som lag under 2 timmar och fikar däremellan vi inte springer. Varvet är ca 1,5 km och vi springer ca 15 varv, men bara en person åt gången. Så delar vi upp sträckorna mellan varandra, är vi 2 personer så blir det ca 10 km/person, är vi 4 personer så springer vi ca 5 km/person. Anmäl dig till info@halsoklinikensvea.se eller kontakta oss om du vill vara med i TrailHelgs lag:=) hej@trailhelg.se / 0702-911148. Så kul familjeevent. Alla kan vara med. Helt gratis!

SÖNDAG 28 JULI – Mullsjön runt 17 KM  kl.9-12. Tempot är långsamt och skonsamt, alla kan vara med, skönt prattempo som vi gillar! Med Annas underbara go’fika! Missa inte!

ÄVEN FANTASTISKA STRETCHPASS TOR 25/7- SÖN 28/7 KL.15.00-15.50 I STADSPARKEN (SCENEN)

Idyllen Hjo kommer många sommartid för att strosa i stadsparken, äta glass eller gå och titta på alla väl bevarade trähus. Men det finns så mycket mer att se bakom knuten. I 12 år har HÄLSOVECKAN arrangerats och är oerhört populärt inslag i Hjo’s späckade sommaragenda. Varmt välkomna att njuta till all härlig rörelse staden erbjuder denna vecka!